genealogie

Genealogie van de families
Kempeneers-Baldewijns, Lowel-Vantilt,
Devroy-Stessens en Reynaerts-Janssens

     
Deutsch, Duits, Allemand, German English, Engels, Anglais, Englisch Français, Frans, Französisch, French Nederlands, Néerlandais, Niederländisch, Dutch

Klik in de kolom links op één van de familienamen om de genealogie te zien.

~

De genealogie van de familie Kempeneers begint bij Renier Kempeneers en zijn vrouw Margareta Stiers uit Halmaal. Zij hadden 4 kinderen, 3 dochters en 1 zoon Godefridus (voor zover we nu gevonden hebben). Mogelijk was Renier al eerder gehuwd met een Vanhoren uit Halmaal.

De voormoederlijke lijn van Isidoor Kempeneers begint bij Catharina Struys, echtgenote van Paul Huybrechts, vermoedelijk uit de buurt van Kortenaken.

~

De genealogie van de familie Baldewijns begint bij Lambert Balduwijns en zijn vrouw Marie Cornelis beide uit Heks. Lambert werd in 1703 vermoord door een rover.

De voormoederlijke lijn van Wilhelmina Baldewijns echtgenote van Isidoor Kempeneers start bij Maria Van Oest echtgenote van Walter Raemaekers vermoedelijk uit Mielen Boven Aalst

~

De genealogie van de familie Luwel begint bij Libertus Luwel uit Zoutleeuw. Zijn vrouw is alsnog onbekend. Libertus zou een handelaar uit Keulen zijn geweest. De schrijfwijze Lüwel is alleszins eerder Duits dan Nederlands.

De voormoederlijke lijn van Julia Vantilt echtgenote van Pieter Gustaaf Lowel start bij Catharina Bamps, geboren op 19 mei 1644 in Sint-Lambrechts-Herk echtgenote van Willem Codden.

De voormoederlijke lijn Lowel start bij Maria Spirkens (De Pirkin/Spiritus) vermoedelijk geboren rond 1734 te Nieuwerkerken gehuwd met Lambert Glasen (Gelaesen)

~

De genealogie van de familie Vantilt begint bij Hendrik Vantilt uit Rummen (?) en zijn vrouw Elisabeth Van Brabant uit Wijer.

~

De genealogie van de familie Devroy begint bij Martinus Devroy uit Bierbeek en zijn vrouw Anne Vlockmans uit Bierbeek.

~

De genealogie van de familie Stessens begint bij Laurentius Stessens en zijn vrouw Catharina Verachten beide vermoedelijk uit Mol.

~

De genealogie van de familie Reynaerts begint bij Sulpitius Reynaerts uit Tienen en zijn vrouw Elisabeth Davids ook uit Tienen.

De voormoederlijke lijn van Marie Henriette Janssens echtgenote van Edourd Philippe Reynaerts, start bij Anna Van Linter, geboren voor 1675 waarschijnlijk in Roosbeek echtgenote van echtgenote van Georges Delvaux

~

De genealogie van de familie Janssens begint bij Johannes Janssens en zijn vrouw Anna Maria Van Hamme uit Nederokkerzeel

~

 

 

Genealogie of stamboomonderzoek is een discipline van de geschiedkunde die zich bezighoudt met voorouderonderzoek danwel de afstamming van de familienaam

Een parenteel is een genealogisch overzicht van alle nakomelingen, zowel in mannelijke als in vrouwelijke lijn.

Wij hebben bij de genealogie van de families aan de strikte afstamming gehouden, dus enkel de datums voor geboorte, huwelijk en overlijden. Bij het parenteel hebben we de volledige teksten van de aktes zoals die in de rijksarchieven van het land (kerkelijke en burgerlijke archieven en registers) te vinden zijn als notitie bijgevoegd. Ingeval het origineel in het Latijn is, is ook de vertaling ervan bijgevoegd. Correcties of aanvullingen of verbeterde zinsconstructies en dergelijke zijn altijd welkom.